Dagens tugg

Dagens tugg

Om bloggen

Skriver lite allmänt om vad som händer och sker. Bloggen skrivs både på rikssvenska och mål. Beroende på humör och ämne.

Ni får gärna lämna en kommentar. Den ger näring åt fortsatt skrivande.

Facebook

Lite prat nu och dåSkapad av Karin Häggström mån, december 06, 2010 20:04:24

Hallo bloggen, länge sen sist....

Nu är jag less Facebook, men jag har i alla fall givit det ett försök. Enligt kvällens nyheter så anses Facebook mest intressant av svenska folket. Förstår inte varför...... Jag är nog för gammaldags.

Känns inte meningsfullt att sitta och skriva om vad jag gör på dagen. Ok, det kanske är intressant för släkt och nära vänner, men när helt okända människor skall läsa så känns det fel. Vill någon läsa om att jag sitter och dricker kaffe. Tror inte det.

Där börjar jag om med bloggen. Den skriver jag mest för mig själv och är någon annan intresserad så varsågod.

  • Kommentarer(5)//karinblogg.strandtorpet.se/#post292

Testpilot

Lite prat nu och dåSkapad av Karin Häggström mån, maj 24, 2010 19:21:58

Har anmält mitt intresse att få testa Canon EOS 550D. Bildar tillsammans med min dotter "Team Sökarna". Att få bli testpilot innebär att man får testa kameran i en månad för att sedan lämna sitt omdöme. Vi är ju inga superfotografer direkt men gillar att fota. Jag har tidigare fotat med en analog systemkamera men har länge gått i funderingar att köpa en digital systemkamera. Har nu en Panasonic Lumix FZ38 långzoom som jag bär med mig överallt. Vill ju inte gärna missa ett tillfälle att ta ett bra kort. Det går dock inte att jämföra med en riktig systemkamera. Skulle vara toppenkul om vi skulle bli utvalda att testa kameran. Min långzoom har ju även manuella inställningar men bara ett objektiv och ingen möjlighet att byta till ett annat. Vi kallar oss "Team Sökarna" av flera anledningar. Vi söker efter en ny kamera båda två, fina motiv, vi söker guldkornen att fästa på pränt, vi söker personlig utveckling och kreativitet, vi söker nya utmaningar. Listan kan bli hur lång som helst.

Nu skickar vi bara en tanke till de som bestämmer i frågan att dom gärna får ge oss en chans. Vi skall förvalta den och göra vårt bästa.

  • Kommentarer(0)//karinblogg.strandtorpet.se/#post283

Vårvinter

Lite prat nu och dåSkapad av Karin Häggström tis, april 13, 2010 15:19:01

Nu gläds vi åt det milda vädret. Vi har kunnat ta fram husbilen och ta en tur. Färden gick mot Bielite och Berndt-Olofs bror som har en stuga där. Länge har vi väntat på bättre väder. Visserligen är bilen vinterskodd, men temperaturen har ju varit neråt -25-35 grader under januari, februari och mars. Nu har vägen blivit bar och det är riktigt bra väglag. Men kan nästan tro att sommaren är här.

Men skenet bedrar. Tittar man närmare så ser det ut så här.

Trappstegsforsen i strax nedanför Saxnäs är ju ett av Sveriges mest fotade objekt. När vi åkte förbi så tänkte jag fotografera det vackra vattenfallet. Tji, fick jag, inget vattenfall i dagen, enbart snö.

Saxnäs ligger vackert till mellan fjällen.

  • Kommentarer(1)//karinblogg.strandtorpet.se/#post282

Bildkollage

Lite prat nu och dåSkapad av Karin Häggström tis, april 06, 2010 22:30:27

"Mormors" smiley små grabbar. Lite bilder på Jennys 2 Jack Russel Terrier, Banco och Miló. Ena riktiga små charmtroll, busiga med glimten i ögat.

  • Kommentarer(1)//karinblogg.strandtorpet.se/#post281

Vi tinar fram.

Lite prat nu och dåSkapad av Karin Häggström lör, mars 06, 2010 16:52:18

Dagens händelse!

En uppskottad väg, vart går den?

Berndt-Olof skottade fram vägen till grillstugan. Vi blev sugen på årets första.....

KLÄM MACKA! Vi firade med alkoholfritt vitt vin....... Inga extravaganser här inte!

B-O åt med god aptit... efter att ha skottat fram gången ner och sedan gången fram till sommarnöjet.....flotten. Nu ser vi fram mot våren och sommaren med tillförsikt.

  • Kommentarer(1)//karinblogg.strandtorpet.se/#post280

Middagstips

Lite prat nu och dåSkapad av Karin Häggström tis, december 01, 2009 09:22:09

God morgon!

Får jag komma med ett middagstips. För er som gillar fisk är detta en lättlagad maträtt. (Vet ej vem recepet ursprungligen kommer från men jag fick det från min kompis Gunnel. Tack!) Jag testade min nya spis med att göra:

Dansk sillåda

Beräknat för 4 pers.

8-10 kokta potatisar beroende på storlek.

2 burk matjesill (väl avrunnen).

4 hårdkokta ägg

2 dl Grädde/matlagningsgrädde

2 msk Hackad dill (djupfryst går bra)

2 msk smör ( smöret utelämnade jag)

1 msk Ströbröd (kan utelämnas)

Sätt ugnen på 200-225 grader. Smörj en ugnssäker form. Skiva potatisen, lägg i. Skär matjesillen i bitar lägg på potatisen. Skär de kokade äggen i bitar strö över potatisen och matjesillen. Slå över grädde i den mängd som ni vill ha. Strö över dill och ströbröd. Klicka över smöret. Sätt in i ugnen i ca 20 min.

Snabblagat och gott.

Jag lånar bild från Gunnel. Besök gärna kokaihop och se på fler recept från henne.

http://www.kokaihop.se/recept/dansk-sillada

  • Kommentarer(0)//karinblogg.strandtorpet.se/#post227

Naturens växlingar

Lite prat nu och dåSkapad av Karin Häggström ons, november 18, 2009 10:03:15

Vintrarna är inte som dom var förr..... När jag var liten kom snön kring den 15-20 oktober och sen låg den kvar till våren. Numera så kan det snöa för att nästa dag regna. Helt förunderligt! Svårt att säga om klimatförändringen beror på våra utsläpp eller på naturliga växlingar. För några dagar sedan tog jag kortet som ni ser här uppe och igår så såg det ut så här. Jag hade gärna haft lite snö kvar, det blir mycket ljusare i denna mörka årstid. Nu är det bara 2 veckor kvar sedan kan man plocka fram adventsbelysningen, då blir det genast bättre.

  • Kommentarer(0)//karinblogg.strandtorpet.se/#post205

Brev till Farmor

Lite prat nu och dåSkapad av Karin Häggström tis, november 17, 2009 14:40:50

Idag när jag öppnade brevlådan så låg ett brev med handskriven adress, vilket är ovanligt. Jag förstod direkt att det inte var någon räkning. Jag blev så nyfiken!!! Jag var tvungen att öppna det, på studs. Kan ni tro, sonsonen Filip hade skickat så fina teckningar till Farmor. Jag undrar om han hade ritat av farmor, men dom var alldeles för fin så det måste ha varit mamma han hade målat. Jag får nog lov att ringa i kväll och fråga. Farmor tackar för dom fina bilderna och skickar en stor kram

Njut av konstverken

  • Kommentarer(0)//karinblogg.strandtorpet.se/#post204
Nästa »