Dagens tugg

Dagens tugg

Om bloggen

Skriver lite allmänt om vad som händer och sker. Bloggen skrivs både på rikssvenska och mål. Beroende på humör och ämne.

Ni får gärna lämna en kommentar. Den ger näring åt fortsatt skrivande.

Kort från resan

HöstresanSkapad av Karin Häggström tor, november 05, 2009 12:56:22

Har börjat lägga upp alla kort från resan. Har lagt in 1/4. Känner ni för det så finns de till påseende under följande länk

Se på kort

  • Kommentarer(0)//karinblogg.strandtorpet.se/#post197

Gosar in sig

HöstresanSkapad av Karin Häggström ons, november 04, 2009 11:06:11

Nu eldar vi i spisen och riktigt mysersmiley

På vägen hem från södern passerade vi Norrtälje för att träffa Jenny. Hon hälsade på oss en vän från skoltiden. Nettan, som hon kallas, har kennel och hundpensionat. Hon och hennes familj föder upp Jack Russel Terrier. Jenny skall ju bli ägare till en liten kille, Banco. Nytt namn kommer senare. Berndt-Olof och jag skall bli fosterföräldrar till Banco. Vi skall ha honom till dess att vi skolat honom att vara ensam 4 timmar. Så det blir något nytt för oss, men roligt. Så här ser den lilla killen ut.

  • Kommentarer(1)//karinblogg.strandtorpet.se/#post196

Hemkommen

HöstresanSkapad av Karin Häggström tis, november 03, 2009 19:42:50

Nu ha vi komme him! Jäg tänk att dä ä bäst att jäg skriv på mål sä ji int tro att vi ha vorte utlänninga på en gång.

Skämt åsido, en femdagars maratonresa. 1 dag genom Spanien, 1 dag genom Frankrike, 1 dag genom Belgien, Nederländerna, Tyskland och Danmark och 2 dagar genom Sverige. Vad säger det om Sverige, att det är långt och vi har dåliga vägar. E4 genom Sverige från Malmö till Gävle är ok, men ovanför Gävle är den katastrofal. Nu har de t o m sänkt hastigheten från 90 till 80 och 70 till 60. Därför krävs det 2 dagar genom Sverige. Sträckan Malmö-Åsele är 122 mil. Dag tre körde vi 112 mil utan problem. Om vägarna hade varit bättre i Sverige hade vi klarat av det på en dag.

Nu är vi hemma och allt har gått bra, a Maria klarade det mesta, men några småfel blev det allt. Men ingen är ju felfri, eller hur?

Nu gäller det att anpassa sig till kylan. Vi eldar i spisen och myser.

  • Kommentarer(1)//karinblogg.strandtorpet.se/#post195

Hemresa

HöstresanSkapad av Karin Häggström tor, oktober 29, 2009 09:53:17

Det här blir nog mitt sista inlägg innan vi lämnar Portugal i morgon fredag och vänder hemåt. Vi har nu varit här en månad, en månad av värme och sol. Ljuvliga sommarkvällar då vi har kunnat sitta ute och en smekande vind har berört oss. Ingen kväll kallare än 20 grader. Vi har träffat många nya vänner, fått tips och idéer både vad gäller resvägar, sevärdheter och rena inredningstips till husbilen. Med oss på vägen hem har vi många minnen. Vi kommer att sakna våra vänner här i Fuzeta som vi har fått umgås med en lite längre tid. Dom kommer att stanna kvar här i söder hela vintern och kommer hem till våren. Vi hoppas kunna träffa dem vid nästa års resa. Jag säger nästa års resa för det här gav mersmak.

Jag slutar nu med en hälsning och en kram till er alla som har följt vår resa.

På återseende.

Vi låter solen gå ner över Fuzeta för denna gång.

  • Kommentarer(1)//karinblogg.strandtorpet.se/#post194

En fråga

HöstresanSkapad av Karin Häggström ons, oktober 28, 2009 15:03:57

Min systerdotter Maria gav en fråga idag som faktiskt fick mig att skratta. Vad frågade hon då?- Jo, vad gör B-O när du syr och sitter vid datorn osv. Vi har bara hört att han tar siesta. Själv säger han att han följer fiskarna ut och fiskar. Sanningen är att när han är hemma( vid bobilen) löser han sodoku. Han flera häften sodoku som är olösta. Trots att han har suttit varje dag så har han bara löst 2 av dem. Sedan tar han minst tre promenadrundor om dan, ibland följer jag med honom. Ibland besöker vi någon annan ort och fördriver tiden. Mer hinner vi inte under en dag.

  • Kommentarer(2)//karinblogg.strandtorpet.se/#post193

Resplanering

HöstresanSkapad av Karin Häggström tis, oktober 27, 2009 19:56:46

2 dagar kvar sedan börjar vi återvända. Har hållit på hela dagen för att ta ner kordinater till Navigatorn, bl a ställplatser i Europa. Platser som är iordningställda för husbilar. Både gratisplatser och betalplatser. Jag har lyckats ta ner dem men vet inte hur jag skall hitta dem lätt. Kvällen är räddad för min del.

Känns inte bra att veta att man åker mot kyla. Hade gärnat stannat ett tag till, men plikten kallar. Får nog lov att mentalt förbereda mig för kylan. De flesta vet ju frusen jag är.

  • Kommentarer(3)//karinblogg.strandtorpet.se/#post192

Nyhetstorka

HöstresanSkapad av Karin Häggström mån, oktober 26, 2009 21:31:40

Jag har nyhetstorka idag!!!

Lite funderationer. Någon sa till mig att det inte finns svarta oliver utan att dom är färgade. Jag kollade aldrig upp det utan trodde väl egentligen inte på vad hon/han sa. Nu har jag kollat upp det och det är både rätt och fel. Naturligt mogna oliver är "svarta", men ofta är det vi köper i butik "bedragare". Många oliver plockas gröna och tillsätts mognadsgas/färgas så att de blir svarta. Jag har sett svarta oliver på trädet så jag vet att mogna oliver är blåsvarta.

Nu till något annat. Jag har ju sagt att landet Portugal inte har infört stopp för nedskräpning. Vilket de bör göra...... Jag ger er ett exempel vilket borde visa varför... så här ser det ut överallt efter vägar, gator och t o m järnvägen. Det är synd för annars är det lilla landet Portugal vackert.

  • Kommentarer(0)//karinblogg.strandtorpet.se/#post191

Fiskafänge

HöstresanSkapad av Karin Häggström sön, oktober 25, 2009 10:39:13

Gårdagen blev en riktig pärs för 2 fiskare här i Fuzeta. När Berndt-Olof och Nisse tog sig en cykeltur på förmiddagen så hade fiskarna kommit in. Hela båten var full med nät och fisk. Jag och Karin (frun till Nisse) gick förbi mitt på dagen och tog då detta kort.

Sedan stod de hela dagen och tömde näten och när vi gick förbi halvåtta på kvällen höll de fortfarande på. Det är inte bra att få för mycket fisk heller. Minst 2/3 blev nog förstörd.

  • Kommentarer(2)//karinblogg.strandtorpet.se/#post190
Nästa »