Dagens tugg

Dagens tugg

Om bloggen

Skriver lite allmänt om vad som händer och sker. Bloggen skrivs både på rikssvenska och mål. Beroende på humör och ämne.

Ni får gärna lämna en kommentar. Den ger näring åt fortsatt skrivande.

31 maj

Maj 2010Skapad av Karin Häggström mån, maj 31, 2010 21:52:49

En härlig men blåsig och kall (10grader) kväll. Har precis tagit en 30 min promenad runt grusgropen och lilla skogpartiet.

Idag har vi varit till Östernoret och köpt blomplant, gurkplant och örter. Lite för tidigt att sätta ut dem så de får stå på tillväxt i växthuset. I morse kl. 4 var det nollgradigt här. Jag hade glömt några blommor ute i rabatten. Så i enbart trosor sprang jag ut och plockade in dem så att dom inte skulle frysa. Efteråt var det skönt att krypa ner i sängvärmen och somna om.

  • Kommentarer(0)//karinblogg.strandtorpet.se/#post289

Upp och ner

Maj 2010Skapad av Karin Häggström lör, maj 29, 2010 23:05:24

I dag har det hänt både roliga och tråkiga saker. Det roliga först. Vi tog vår första riktiga flottur idag. Tog med oss middag och åkte ut på älven och grillade. Det blev potatisgratäng med grillad lax till mig och grillad skinka till Berndt-Olof. Vad vi njöt av vår första tur. Älven låg blank och stilla. Himlen var dramatiskt blåsvart, ibland tittade solen fram en sekund. Precis som den ville säga hej, jag är på väg. En ensam fiskare försökte tålmodigt locka siken att hugga. Gick nog inte så bra han försvann efter ett tag. Kanadagässen hade rett sig ett bo och låg på äggen.Till sist landade vi vid hemmets lugna vrå. Vår härliga kväll var över.

Under flotturen ringde min syster och talade om att min morbror John lugnt och stilla hade gått bort vid 17 tiden idag. Jag var till Dorotea för 6 veckor sedan för att hälsa på honom men fick vända i dörren. Hela ålderdomshemmet låg i magsjuka och de ville inte ha ytterligare smittspridning. Jag trodde att jag skulle hinna hälsa på, hade tänkt att åka dit till veckan och göra ett nytt försök.
Nu blev det inte så utan vi får alla ta farväl av honom vid begravningsakten.


  • Kommentarer(0)//karinblogg.strandtorpet.se/#post288

Att fördriva dagen

Maj 2010Skapad av Karin Häggström fre, maj 28, 2010 16:14:14

Hade hoppats att jag skulle kunna ta en promenad idag. Kunna och kunna visst kan jag men vädret inbjuder inte till några promenader. Lite halvregnigt, 10 grader och blåsigt. Inget sommarväder direkt. Nu finns det ju inget dåligt väder bara dåliga kläder och en stor portion lathet. Ingen bra början på mitt nya lättare liv. Fryser trots att jag är inne undrar hur jag skulle frysa om jag gick ut. Det blir en brasa i spisen istället. Borde också ta mig i kragen och städa lite. Pga operationen är det en aning dammigt och ostädat. Gubben tycker det ser bra ut......Kan tro varför? För att slippa hjälpa till, kan tänka...

Jag gör inget annan än äter hela dagarna, tycker jag. Enligt dietisten skall jag äta varannan timme och få i mig minst 1 glas vatten mellan målen. Min dag ser ut så här.

Frukost, dryck, mellanmål, dryck, lunch, dryck, mellanmål, dryck, middag, dryck, mellanmål, dryck + ev kvällsmål. Får inte dricka till maten utan 30 min efter.

Maten skall ta minst 20 min att inmundiga. Drycken tar minst 10 min.. Jag har det jag gör för att få tiden att räcka. När skall jag hinna arbetasmiley

  • Kommentarer(1)//karinblogg.strandtorpet.se/#post287

Har varit lite frånvarande

Maj 2010Skapad av Karin Häggström tis, maj 25, 2010 20:40:41

Har inte haft tid/ork att skriva på ett långt tag. Nu har jag mera tid att ägna mig åt datorn. Jag är sjukskriven 4 veckor efter en gastric bypass operation. Om allt går bra börjar jag arbeta igen den 15 juni. Allt har hittills gått bra. Har börjat äta purémat och om två veckor kan jag så smått börja äta obearbetad mat. Även om jag äter puré mat så njuter jag av varje tugga trots att jag får äta kall mat hela tiden. Varje måltid skall ta minst 20 min. Hade önskat att jag hade haft en tallrik som behöll värmen på maten. Får kanske skaffa mig en stenplatta som jag kan värma i micron och som håller maten varm. Min viktkurva går neråt. Har tappat 8 kg sedan den 26 april. Jag är helt nöjd med resultatet. Helst ska man inte gå ner mer än 0,5-1,5 kg i veckan. Det har ju tagit mig 20 år att gå upp så det kan ju få ta 2 år att gå ner.Så här såg jag ut den 27 april, dagen efter jag börjat med den flytande kosten. Återkommer med kort under resans gång.

  • Kommentarer(3)//karinblogg.strandtorpet.se/#post286