Dagens tugg

Dagens tugg

Om bloggen

Skriver lite allmänt om vad som händer och sker. Bloggen skrivs både på rikssvenska och mål. Beroende på humör och ämne.

Ni får gärna lämna en kommentar. Den ger näring åt fortsatt skrivande.

26-28 feb

Feb 2011Skapad av Karin Häggström mån, februari 28, 2011 16:57:31

Hærligt væder i 2 dagar. Otroligt vad tiden går fort nær man har roligt. Fattar inte att det redan ær måndag. Vi har haft 3 hærlíga dagar med strålande sol och læmplig værme. Jag har kunnat ta på mig linne och sola. Mina armar har dock blivit røda som tomater så den långarmade skjortan har åkt på. Nu efter två dagar så har det lugnat ner sig och jag har åter tagit på mig linnet. Idag, måndag, har vi varit på en tur till væstra sidan av øn. Vi har varit och tittat på bygget av en ny golfbana. Hær ær vi koncentrerade på golf......

Ibland ønskar jag att vi hade ett hus hær som vi kunnat tillbringa vår tid under det kalla halvåret.

Tyværr kan jag inte ge er några vackra bilder, det får bli en sammanfattning nær vi kommer hem.

Återkommer om några dagar ha det bra fram till dess.

  • Kommentarer(3)//karinblogg.strandtorpet.se/#post326

24-25 feb

Feb 2011Skapad av Karin Häggström fre, februari 25, 2011 17:10:40

24 feb

Førsta golfdagen. Hærligt væder dock inte øverdrivet varmt. Førsta dagen behøll jag langkalsongerna på. smiley . Sol under hela golfrundan. Eftermiddagen blev mulen, herrn och frun trøttnade och fick vila middag. Før mycket luft kan tydligen ge trøtthet, sæger dom som vet.

25 feb

Vaknade och såg solen direkt från morgonen. Långkalsongerna åkte av på studs. Ljuvligt væder, høgsommarværme och det syns lång væg. Vi ser ut som stoppljus i ansiktet. Fortsætter det så hær så kan vi inget mera ønska. En bra golfdag før oss alla. Tyværr så kan inte Lena spela med oss pga av muskelsmærtor men hon ær med och vaktar våra væskor.

Nu skall jag ut och handla øl till gubben och lite rødvin och bubbelvatten till mig. Sen blir det balkongen och lite sol på de vita benen.smiley

  • Kommentarer(1)//karinblogg.strandtorpet.se/#post325

23 feb

Feb 2011Skapad av Karin Häggström ons, februari 23, 2011 19:28:39

Vi har anlant till Madeira. Norrlandsk sommarvaerme ungefær. Ca 17 grader i skuggan mitt på dagen. Misstænker att kvællen blir betydligt kallare. Jag min frusenhare fryser trots att det inte ær speciellt kallt. Inget uppværmt hotell sa det blir att krama gubben inatt før det lær bli kallare under natten. Tur att jag packade ner lite vinterklæder. Tur att det blir golf i morgon då rør vi ju pa oss.

Det blir nog bra bara jag har vant mig. Det ær stor skillnad mellan 34,5 ° på kvællen hemma nær B-O eldar och hær lær vi nog hamna på max 17° .

  • Kommentarer(0)//karinblogg.strandtorpet.se/#post324

22 feb

Feb 2011Skapad av Karin Häggström tis, februari 22, 2011 10:26:17

Klockan är 10.30 och vi har -14°. I morgon kväll hoppas jag att vi har plusgrader där vi är. Vi lämnar nu Åsele för varmare breddgrader och hoppas på fint väder och varma kvällar.

Ha det bra

Framme vid Arlanda kl. 20.30. Resan ner gick bra. Har nu ätit en sen middag och planerar för sänggående.

  • Kommentarer(0)//karinblogg.strandtorpet.se/#post323

21 feb

Feb 2011Skapad av Karin Häggström mån, februari 21, 2011 10:05:00

Moderat kyla denna morgon. -12,5°. KL.07.00 tog jag på mig kläderna och gick ut med hundarna. Fick skratta direkt på morgonen. Hundarna rusade runt som yra höns och sprang av sig nattsömnen. Upp för och nerför snöhögarna. Till slut insåg jag varför de sprang, de sökte någonstans att sätta ner ändan och göra sina behov. Jag såg riktigt lättnaden när de hade tömt tarmen.

Tänk att man börjar med skitprat redan tidigt på förmiddagen. smiley

Nu blir det lite tunnsått med inlägg ett tag. När jag kommer åt någon dator så får ni höra ifrån mig. Ha det bra nu så syns vi om några veckor.

  • Kommentarer(0)//karinblogg.strandtorpet.se/#post322

19-20 feb

Feb 2011Skapad av Karin Häggström sön, februari 20, 2011 12:18:10

19 feb

-31° när B-O klev upp kl. 05.00 i går morse. Innan kvällen var det mildare -14° och lite flistersnö.

19 feb blev en lugn dag. Sittande i fåtöljen framför tv och lite sockstickande. Mastodont sockar stickas. Den röda är en normalsocka.

Blev ljuvliga tofflor när de blev färdiga. Tvättades i tvättmaskin, 60°. Detta blev slutresultatet.

20 feb.

-18° tror vi att det var i morse. Minnet räcker inte långt. Vad vi vet, det är -13.4° i kväll.

Idag har jag stekt en omgång köttbullar till. Här går köttbullarna åt som smör i solsken. Köttbullar är perfekt som smörgåspålägg tillsammans med inlagda rödbetor och toppat med ett salladsblad. Mums...

Passat på att laga en resväska vars dragkedja hade gått sönder. Nu kan jag packa mina kläder och förbereda resan söderut.

Berndt-Olof har fått håret, ögonbrynen och näshåret klippt. Han är nu fräsch som en nyponros.smiley

Berndt-Olof har hållit brasan levande hela dagen. Ett tag var det nära att han eldat ut oss. När han kollade termometern stod det 34,5°. T.o.m. jag som är som en "frôsenhara" fick lov att säga att det var varmt.

Nu skall vi strax göra kväll. Vi önskar oss och er andra en riktigt god natt.

  • Kommentarer(0)//karinblogg.strandtorpet.se/#post321

18 feb

Feb 2011Skapad av Karin Häggström fre, februari 18, 2011 11:11:39

Strålande solsken och -25° i morse.

Idag gratulerar jag min "guube" som fyller år. Vi får se om det blir någon födelsedagspresent. En god middag får stå på dagordningen och till det serveras en god kall öl, gubbens favorit, om han får välja själv.

Här är Berndt-Olof, Filip och Benjamin, mina tre favoritkillar tillsammans.

Jenny, hundarna och jag tog en kort promenad på älven. Det blåste riktigt kallt och is frös under tassarna åt Banco. Han försökte bita bort isen, vilket inte gjorde saken bättre.

Men oj, så skoj det är att få snusa efter rådjur och älgar.

Hade inte blåsten kylt luften så skulle det varit en ljuvlig dag

  • Kommentarer(2)//karinblogg.strandtorpet.se/#post320

17 feb

Feb 2011Skapad av Karin Häggström tor, februari 17, 2011 22:34:24

Ca. -17° i morse och kvällens temp är ca.-22°.

Vad har hänt på Strandtorpet idag. Dotra är hemma på besök, trevligt!

Idag är det bara B-O som har hobbyarbetat. Frun har fått göra något inkomstbringande idag, med andra ord förvärvsarbetat. Mina hobbyarbeten är inte direkt inkomstbringade vilket B-O:s är.

Frun gjorde ett kort besök på makens hobbyverkstad. Idag fanns helt plötsligt tre stycken stugor uppsatta samt ett utedass. Fort var det gjort!!!!

Så till utedasset. Inget utedass för storfotade eller storändade. Ett litet fönster och en tillika liten dörr.

  • Kommentarer(2)//karinblogg.strandtorpet.se/#post319
Nästa »