Dagens tugg

Dagens tugg

Om bloggen

Skriver lite allmänt om vad som händer och sker. Bloggen skrivs både på rikssvenska och mål. Beroende på humör och ämne.

Ni får gärna lämna en kommentar. Den ger näring åt fortsatt skrivande.

24 april

April 2011Skapad av Karin Häggström sön, april 24, 2011 21:06:48

Ja, inte blir det mycket skrivet här inte.

Påsken har varit underbar. Så här varmt har vi nog inte ens på sommaren. Vi har nog haft upp mot 19° i skuggan idag. Det är nog 10-14 dagar tidigare i år än i fjol. Jämfört med gamla tiders vårar så är det minst 3 veckor tidigare.

Vi hade tänkt ta husbilen en sväng under påsken men det kändes hemskt att sitta inne i den och åka flera hundra mil. Vi valde att stanna hemma i det vackra vädret.

En nackdel när man är hemma är att det finns alltid något att göra. B-O har tagit hand om ett antal björkar och städat undan riset samt krattat gräsmattan där den har torkat. Själv har jag målat i flotten och i morgon skall jag städa och fixa till den. Vi ser verkligen fram mot våra flotturer på Ångermanälven.

Jag har fotat två skogsarbetare eller kanske är det två hackspettar. Klicka på korten så blir bilden större.

  • Kommentarer(1)//karinblogg.strandtorpet.se/#post332

16 april

April 2011Skapad av Karin Häggström lör, april 16, 2011 20:38:30

Har lite svårt att sitta framför datorn nu några dagar pga gallstens operationen.

Vill helst ligga men blir så långtråkigt. Så det blir till att sitta, ligga och vandra runt om vart annat.

B-O är som vanligt igång med arbete. Helg som vecka. Måste passa på då han har hjälp. Just nu håller han på att snickra en farstukvist som skall markera en entré här i samhället. I helgen har dom passat på att plocka bort lite hängrännor som skall bytas ut.

Själv gör jag som sagt var lite och ingenting. Njuter inte ens av dagen, men lugn det kommer nog om några dagar när smärtorna har minskat och jag kan gå normalt. Just nu ser jag ut som en hundraåring.

  • Kommentarer(0)//karinblogg.strandtorpet.se/#post331

10 april

April 2011Skapad av Karin Häggström sön, april 10, 2011 21:20:54

Hej igen!

Länge sedan jag kom hem från resan till Madeira. Hoppar man över några dagar är det lätt att det blir några veckor istället. Jag börjar med det som har hänt de närmaste dagarna och försöker sedan att återberätta de veckor som jag har varit borta. Det blir ett sammandrag under några veckor framåt.

Vi låg länge efter en trevlig kväll i glada vänners lag. Vädret har inte varit något att skryta om. Regn på eftermiddagen. Vi kände för att göra något annat än att sitta inne framför tv:n, så husbilen kördes fram och vi tog en tur till Junsele. I Junsele blev det en kopp kaffe och en budapestbakelse med extra hjortron på sidan om. En liten tupplur hann vi också med innan vi vände åter. Jag hade inte planerat någon middag så direkt jag kom hem gick jag till frysboxen, där hittade jag filé av Springbock. Den har tyvärr blivit liggande ett tag pga av jag inte vetat hur jag skall tillaga den. Nu tog jag upp den och fixade till en, i mitt tycke, supermiddag.

Det blev alltså Springbocksfilé, potatiskaka, bruschetta och ett glas öl.

Fakta om Springbock

Springbock (Antidorcas marsupialis) är en medelstor gasell som man hittar i södra Afrika och så långt norrut som till Angola. Springbock kommer av de två orden på Africaans: spring = Hoppa, eller skutta; bok = antilop, hjort, eller get.

  • Kommentarer(0)//karinblogg.strandtorpet.se/#post328