Dagens tugg

Dagens tugg

Om bloggen

Skriver lite allmänt om vad som händer och sker. Bloggen skrivs både på rikssvenska och mål. Beroende på humör och ämne.

Ni får gärna lämna en kommentar. Den ger näring åt fortsatt skrivande.

10 april

April 2011Skapad av Karin Häggström sön, april 10, 2011 21:20:54

Hej igen!

Länge sedan jag kom hem från resan till Madeira. Hoppar man över några dagar är det lätt att det blir några veckor istället. Jag börjar med det som har hänt de närmaste dagarna och försöker sedan att återberätta de veckor som jag har varit borta. Det blir ett sammandrag under några veckor framåt.

Vi låg länge efter en trevlig kväll i glada vänners lag. Vädret har inte varit något att skryta om. Regn på eftermiddagen. Vi kände för att göra något annat än att sitta inne framför tv:n, så husbilen kördes fram och vi tog en tur till Junsele. I Junsele blev det en kopp kaffe och en budapestbakelse med extra hjortron på sidan om. En liten tupplur hann vi också med innan vi vände åter. Jag hade inte planerat någon middag så direkt jag kom hem gick jag till frysboxen, där hittade jag filé av Springbock. Den har tyvärr blivit liggande ett tag pga av jag inte vetat hur jag skall tillaga den. Nu tog jag upp den och fixade till en, i mitt tycke, supermiddag.

Det blev alltså Springbocksfilé, potatiskaka, bruschetta och ett glas öl.

Fakta om Springbock

Springbock (Antidorcas marsupialis) är en medelstor gasell som man hittar i södra Afrika och så långt norrut som till Angola. Springbock kommer av de två orden på Africaans: spring = Hoppa, eller skutta; bok = antilop, hjort, eller get.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.